در پایان هر دو رکعت و در رکعت پایانی هر نماز ، باید نشست و به یکتایی خدا و به رسالت پیامبر گرامی گواهی داد آن گاه باید بر رسول خدا صلوات و درود فرستاد .
تکرار شعارها و محتواهای اعتقادی ، برای تداوم این بینش و استوار ماندن در راه صحیح است . همچنین این کار ، تجدید بیعت با خدا و رسول و اقرار به نبوّت نبی اکرم – صلی الله علیه و آله و سلم – است . شهادت به بندگی آن حضرت قبل از رسالتش ، این را می رساند که بندگی ، برتر از آن صفت دیگر (رسالت ) است و چون رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم- بنده است به رسالت بر گزیده است او در عبودیّتش ریشه دارد .
پس از ذکر این دو شهادت ، صلوات بر پیامبر وآل او ، آنکه این تحیت و درود را نفرستد ، نمازش باطل است .
خداوند در قرآن به مؤمنان ، فرمان می دهد که بر پیامبر ، صلوات و سلام بفرستید از آن حضرت پرسیدند « چگونه صلوات بفرستیم ؟ » فرمود: « بگویید : "اللهم صل علی محمد و آل محمد " ».
در روایت دیگری پیامبر اسلام فرمودند :
بر من صلوات ناقص نفرستید پرسیدند صلوات ناقص کدام است ؟ رسول خدا فرمود اینکه بگوئید : « اللهم صلّ علی محمّد» . این نوع صلوات را صلوات ناقص گویند صلوات کامل چنین است : « اللهم صلّ علی محمّد و آل محمّد »
امام رضا – علیه السلام – فرمودند:
هرکس قدرت ازبین بردن گناهانش را ندارد پیوسته صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستد چرا که صلوات ویران کنند? گناهان است
همچنین رسول خدا – صلی الله علیه و آله وسلّم – فرمودند :
« بسیار یاد خدا کردن و صلوات بر من فرستادن ، موجب بر طرف شدن فقر می شود ».
در کتاب « الطب الاسلامی بین العقیدة و الابداع » ص : 246 آمده است :
در تشهّد تحریک کامل ماهیچه ها و مفاصل باسن ، ران ، ساق پا ، زانو ، پا و قوزکهای پا از فواید تشهد است .
در نشستن به حالت « تورّک »[ تورّک یعنی شخص پای چپ را از زیر ساق پای راست خارج ، بر باسن چپ تکیه می زند]
علاوه بر موارد ذکر شده ، عضلات و مفاصل کمر نیز به فعالیّت وادار می شوند . نشستن در حالت جلوس ، یکی از بهترین تمرینات برای پیشگیری از واریس است .
تذکّر مهّم :
از واجبات نماز نیّت ( قصد قربت ) است یعنی اینکه نماز را باید برای نزدیک شدن به خدا و رضای او ، نه برای ورزش کردن، بخوانیم که اگر کسی نماز را به قصد ورزش و فایده های آن بخواند نمازش قطعاً باطل است .
مطالب فوق تنها گوشه ای از برکات و فیوضات و فایده های نماز است که دانشمندان علوم پزشکی توانسته اند با تحقیقات و پژوهشهایشان به برخی از آنها پی ببرنند .التماس دعا –
برگرفته از کتاب « صلوات » نویسنده : حمید رضا متین ص75.